Belasting Collectief Nederland

Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish
donderdag, 12 juli 2012 12:33

Drempelbedrag en maximaal aftrekbaar bedrag scholingsuitgaven

Geschreven door 
De scholingsuitgaven zijn slechts aftrekbaar voor zover ze meer bedragen dan € 500. Er geldt geen maximum als de uitgaven binnen de standaardstudieperiode vallen; die periode omvat kort gezegd 16 kalenderkwartalen tussen de leeftijd van 18 en 30 jaar (Art. 6.30, eerste lid, Wet IB 2001). Voor studiekosten gemaakt buiten de standaardstudieperiode geldt een maximum van € 15.000 (Art. 6.30, tweede lid, Wet IB 2001). Dit maximum mag worden verhoogd met het bedrag dat door omzetting van een prestatiebeurs in een rentedragende lening tot de scholingsuitgaven is gaan behoren.

Als iemand uitgaven doet in verband met de opleiding van zijn partner, worden deze aangemerkt als scholingsuitgaven van de partner zelf. Zijn beiden het hele jaar partner geweest, dan kunnen beider scholingsuitgaven worden samengeteld. Ook het drempelbedrag moet dan echter tweemaal worden toegepast. Het totale bedrag kan vervolgens naar keuze over de partners worden verdeeld.

Laatst aangepast op dinsdag, 18 september 2012 10:39
Redactie Belasting Collectief Nederland

De leden van Belasting Collectief Nederland specialiseren zich voornamelijk in belastingadvies aan bedrijven. Dankzij onze bijzondere werkwijze kunnen zij zeer hoogwaardige dienstverlening aanbieden tegen zeer concurrerende tarieven. Dit betekent voor u aanzienlijke kostenbesparingen.

Meer in deze categorie: « Geen scholingsuitgaven
Log in om reacties te plaatsen

Tweets

Login