Belasting Collectief Nederland

Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish
woensdag, 11 juli 2012 12:20

Verzekering voor invalide kinderen

Geschreven door 

Ook de premies voor een verzekering ter voorziening in het levensonderhoud van meerderjarige invalide kinderen zijn aftrekbaar. Daar geldt geen aftrekgrens voor, zij het dat de uitkering binnen redelijke grenzen moet blijven. Verder hoeft het niet per se te gaan om een verzekering waarvan de uitkeringen bij overlijden ingaan; er kan ook worden gekozen voor een vaste ingangsdatum, bijvoorbeeld de datum waarop het kind 30 jaar wordt. Het moet gaan om een verzekering waarvan de uitkeringen eindigen bij het overlijden van het kind. Men mag de verzekering ook afsluiten voor eventuele meerderjarige kleinkinderen.
Eventueel kan deze verzekering worden gecombineerd met een tijdelijke of levenslange nabestaandenlijfrente zoals die hiervoor is beschreven. Daarvan kunnen de uitkeringen echter pas na het overlijden ingaan, terwijl ze moeten eindigen op het moment waarop het kind 30 jaar wordt. Welke variant of combinatie in een concreet geval verstandig is, hangt ook af van de leeftijd van de verzekeringnemer en diens gezondheidstoestand. Pensioenadviseurs kunnen over deze mogelijkheden meer informatie verstrekken.

Laatst aangepast op vrijdag, 14 september 2012 13:46
Redactie Belasting Collectief Nederland

De leden van Belasting Collectief Nederland specialiseren zich voornamelijk in belastingadvies aan bedrijven. Dankzij onze bijzondere werkwijze kunnen zij zeer hoogwaardige dienstverlening aanbieden tegen zeer concurrerende tarieven. Dit betekent voor u aanzienlijke kostenbesparingen.

Log in om reacties te plaatsen

Tweets

Login