Belasting Collectief Nederland

Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish
woensdag, 11 juli 2012 13:01

Eigen woning moet als hoofdverblijf dienen

Geschreven door 
De kapitaalverzekering eigen woning moet altijd gekoppeld zijn aan een lening op een eigen woning die tot hoofdverblijf dient. Een koppeling met een (hypothecaire) geldlening voor een tweede woning, bijvoorbeeld een vakantiehuisje, is dus niet mogelijk. Maar wordt een lening gesloten voor een woning die als hoofdverblijf dient en wordt als zekerheid tevens een hypotheek op het vakantiehuisje gegeven, dan is de kapitaalverzekering eigen woning wel mogelijk.
Ook als slechts een deel van een gebouw wordt gebruikt als eigen woning, terwijl de rest bijvoorbeeld wordt verhuurd, kan voor het zelf bewoonde deel sprake zijn van een eigen woning. Als dan een kapitaalverzekering aan het pand wordt gekoppeld, kan deze volledig als kapitaalverzekering eigen woning te boek worden gesteld. Maar van de uitkering is dan te zijner tijd alleen dat deel vrijgesteld dat correspondeert met de schuld op het eigenwoningdeel van het pand.
Laatst aangepast op vrijdag, 14 september 2012 10:10
Redactie Belasting Collectief Nederland

De leden van Belasting Collectief Nederland specialiseren zich voornamelijk in belastingadvies aan bedrijven. Dankzij onze bijzondere werkwijze kunnen zij zeer hoogwaardige dienstverlening aanbieden tegen zeer concurrerende tarieven. Dit betekent voor u aanzienlijke kostenbesparingen.

Log in om reacties te plaatsen

Tweets

Login