Belasting Collectief Nederland

Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish
woensdag, 11 juli 2012 13:27

Polissen na brede herwaardering

Geschreven door 
Met de Brede Herwaardering van 1 januari 1992 is de belastingvrijstelling voor uitkeringen uit kapitaalverzekeringen aan banden gelegd. Voor uitkeringen bij overlijden vóór het bereiken van de 72-jarige leeftijd bleef alles bij het oude. Daarnaast waren er 2 vrijstellingen (bedragen 2000):
• € 28.134, als ten minste 15 jaar jaarlijks premie was betaald; en
• € 95.294, als ten minste 20 jaar jaarlijks premie was betaald.
Voor beide vrijstellingen gold dat de hoogste premie niet meer mocht bedragen dan 10-maal de laagste. De vrijstellingen konden naast elkaar worden benut, zodat de totale vrijstelling uitkwam op € 123.428. Bij een hogere uitkering dan de vrijstelling was de in het meerdere begrepen rente belast tegen een bijzonder tarief van maximaal 45%.
In de Wet IB 2001 is niet alleen dat bijzondere tarief vervallen. De polissen worden in het nieuwe stelsel in principe belast in box 3, tenzij de polis is omgezet in een kapitaalverzekering eigen woning.
Laatst aangepast op vrijdag, 14 september 2012 09:03
Redactie Belasting Collectief Nederland

De leden van Belasting Collectief Nederland specialiseren zich voornamelijk in belastingadvies aan bedrijven. Dankzij onze bijzondere werkwijze kunnen zij zeer hoogwaardige dienstverlening aanbieden tegen zeer concurrerende tarieven. Dit betekent voor u aanzienlijke kostenbesparingen.

Log in om reacties te plaatsen

Tweets

Login