Belasting Collectief Nederland

Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish
woensdag, 11 juli 2012 13:22

Kapitaalverzekering tegen premiebetaling

Geschreven door 
Veruit de meeste kapitaalverzekeringen zijn die met regelmatige premiebetaling. Dat komt vooral omdat deze vorm fiscaal gunstig tot zeer gunstig werd behandeld: de rente over de spaarpremie was tot op zekere hoogte belastingvrij, en was bij vroegere versies, onder bepaalde voorwaarden, zelfs helemaal belastingvrij. Geen wonder dus dat deze vorm van belastingvrij sparen – het woord verzekeren is alleen nog in de kleine lettertjes terug te vinden – buitengewoon populair was. Uiteindelijk is ingestemd met een zekere eerbiediging van die polissen. Het resulteerde wel in een uiterst ingewikkeld overgangsrecht.

Hierna worden eerst de kapitaalverzekeringen van vóór de Brede Herwaardering (polis van vóór 1992) behandeld, ook wel oud regime kapitaalverzekeringen genoemd. Daarna is het de beurt aan de kapitaalverzekeringen zoals die tussen 1992 en 2001 werden afgesloten (Brede Herwaardering: polis vanaf 1992).

Laatst aangepast op vrijdag, 14 september 2012 09:16
Redactie Belasting Collectief Nederland

De leden van Belasting Collectief Nederland specialiseren zich voornamelijk in belastingadvies aan bedrijven. Dankzij onze bijzondere werkwijze kunnen zij zeer hoogwaardige dienstverlening aanbieden tegen zeer concurrerende tarieven. Dit betekent voor u aanzienlijke kostenbesparingen.

Log in om reacties te plaatsen

Tweets

Login