Belasting Collectief Nederland

Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish
woensdag, 11 juli 2012 11:22

Kamerverhuurvrijstelling

Geschreven door 

In veel studentensteden verhuren particulieren een kamer aan een student. Voor deze wat permanentere vorm van verhuur geldt de zogenoemde kamerverhuurvrijstelling (Art. 3.114 Wet IB 2001). Op voorwaarde dat de huuropbrengst op jaarbasis niet meer bedraagt dan € 4.333, is deze volledig vrijgesteld. De kamerverhuurvrijstelling is alleen van toepassing als de woning het hoofdverblijf is (overigens geldt een en ander ook voor een huurwoning). Bovendien moeten huurder en eigenaar samen op ditzelfde adres staan ingeschreven. Het maakt niet uit of de kamer al dan niet gemeubileerd wordt verhuurd. Wel telt voor het eigenwoningforfait de volledige WOZ-waarde van de woning mee; men kan die waarde dus niet verminderen omdat men een deel van de woning verhuurt.
Als de huur hoger is dan genoemd bedrag, worden de inkomsten volledig belast, maar zijn ook de kosten aftrekbaar. Bovendien mag dan wél het verhuurde deel uit de WOZ-waarde worden geschrapt.

Laatst aangepast op donderdag, 13 september 2012 08:13
Redactie Belasting Collectief Nederland

De leden van Belasting Collectief Nederland specialiseren zich voornamelijk in belastingadvies aan bedrijven. Dankzij onze bijzondere werkwijze kunnen zij zeer hoogwaardige dienstverlening aanbieden tegen zeer concurrerende tarieven. Dit betekent voor u aanzienlijke kostenbesparingen.

Log in om reacties te plaatsen

Tweets

Login