Belasting Collectief Nederland

Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish
woensdag, 11 juli 2012 11:01

Nieuwe eigen woning

Geschreven door 

Een nieuwe woning is een eigen woning als die leegstaat of in aanbouw is. Bovendien moet de woning zijn bestemd voor toekomstige bewoning door de eigenaar. Aan deze bestemmingseis wordt niet langer voldaan als een nieuwe woning te koop wordt gezet. Vanaf het moment dat de nieuwe woning (ook) is bestemd voor de verkoop, eindigt de eigenwoningregeling en vervalt de eventuele (hypotheek)renteaftrek voor de nieuwe woning. Aangezien de toepassing van de wet in dergelijke situaties leidt tot een ongewenst resultaat keurt de staatssecretaris van Financiën met toepassing van de hardheidsclausule als bedoeld in art. 63 AWR goed dat de eigenwoningregeling voor de nieuwe woning blijft gelden zolang is voldaan aan de volgende voorwaarden:
• de nieuwe woning is gekocht om er zelf in te gaan wonen; en
• de nieuwe woning staat leeg te koop.
Deze goedkeuring geldt voor het kalenderjaar waarin de nieuwe woning is gekocht of een van de 2 daarop volgende jaren (Besluit van 24 november 2009, nr. CPP2009/2342M, Stcrt. 2009, 18386, V-N 2009/62.13).

Laatst aangepast op donderdag, 13 september 2012 08:40
Redactie Belasting Collectief Nederland

De leden van Belasting Collectief Nederland specialiseren zich voornamelijk in belastingadvies aan bedrijven. Dankzij onze bijzondere werkwijze kunnen zij zeer hoogwaardige dienstverlening aanbieden tegen zeer concurrerende tarieven. Dit betekent voor u aanzienlijke kostenbesparingen.

Log in om reacties te plaatsen

Tweets

Login