Belasting Collectief Nederland

Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish
woensdag, 02 februari 2011 14:10

Ondernemer voor de heffing van omzetbelasting

Geschreven door 

De omzetbelasting (BTW) kent een eigen ondernemersbegrip. Ieder bedrijf en iedereen die een zelfstandig beroep uitoefent is BTW-plichtig. Dit betekent dat samenwerkingsverbanden zoals vennootschappen onder firma of maatschappen die niet zelfstandig belastingplichtig zijn voor de heffing van inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting wel zelfstandig belastingplichtig zijn voor de heffing van omzetbelasting. Daarnaast is ook degene die een vermogensbestanddeel exploiteert (bijvoorbeeld iemand die een onroerende zaak verhuurt) BTW-plichtig.

Een BTW-plichtige ondernemer dient aan zijn afnemers BTW in rekening te brengen tenzij hij vrijgestelde prestaties verricht. Indien en voor zover een BTW-plichtige belaste prestaties verricht kan de BTW-plichtige de BTW die aan hem in rekening is gebracht, verrekenen (terugvragen).

Wilt u meer weten?

Neem dan contact met een belastingadviseur bij u in de buurt.

Laatst aangepast op maandag, 02 juli 2012 10:17
Redactie Belasting Collectief Nederland

De leden van Belasting Collectief Nederland specialiseren zich voornamelijk in belastingadvies aan bedrijven. Dankzij onze bijzondere werkwijze kunnen zij zeer hoogwaardige dienstverlening aanbieden tegen zeer concurrerende tarieven. Dit betekent voor u aanzienlijke kostenbesparingen.

Log in om reacties te plaatsen

Tweets

Login