Belasting Collectief Nederland

Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish
vrijdag, 18 februari 2011 14:51

Overdrachtsbelasting (Grundwerbsteuer)

Geschreven door 

Overdrachtsbelasting bij grondaankoop (Grunderwerbsteuer)

Bij eigendomsoverdrachten van binnenlands onroerend goed in Duitsland door middel van koopaktes en andere rechtshandelingen waardoor men recht heeft op overdracht van een binnenlands onroerend goed in de zin van het civiel recht, moet men overdrachtsbelasting betalen. Overdrachtsbelasting is ook verschuldigd over overdrachten van aandelen in ondernemingen met onroerend goed, wanneer de ontvanger hierdoor een deelneming van minimaal 95 % verkrijgt. Bij personenvennootschappen geldt dit ook, indien 95 % van de aandelen binnen vijf jaar wordt overgedragen aan de nieuwe aandeelhouders.

De belasting wordt berekend op basis van de waarde van de tegenprestatie resp. van het onroerend goed. Het belastingtarief bedraagt afhankelijk van de deelstaat tussen 3,5 % en 5 %.

 

Laatst aangepast op maandag, 02 juli 2012 11:13
Redactie Belasting Collectief Nederland

De leden van Belasting Collectief Nederland specialiseren zich voornamelijk in belastingadvies aan bedrijven. Dankzij onze bijzondere werkwijze kunnen zij zeer hoogwaardige dienstverlening aanbieden tegen zeer concurrerende tarieven. Dit betekent voor u aanzienlijke kostenbesparingen.

Log in om reacties te plaatsen

Tweets

Login