Belasting Collectief Nederland

Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish
vrijdag, 20 juli 2012 19:43

Willekeurige afschrijving andere bedrijfsmiddelen startende ondernemer

Geschreven door 

Ondernemers komen in beginsel voor willekeurige afschrijving van bedrijfsmiddelen in aanmerking ter zake van bedrijfsmiddelen waarvoor investeringsverplichtingen zijn aangegaan of voortbrengingskosten zijn gemaakt in een jaar waarin recht bestaat op de startersaftrek. Sinds 1 januari 2003 valt onder de toepassing van art. 3.34 Wet IB 2001 slechts de startende ondernemer.

De willekeurige afschrijving kent twee grenzen:

a. investeringen waarvoor geen recht op investeringsaftrek bestaat zijn uitgesloten;

b. maximaal € 301.800 (2011: € 301800, 2010: € 300000) aan investeringen komt per jaar voor de faciliteit in aanmerking.

Vanaf 2007 is ook de beperking afschrijving bedrijfsmiddelen van toepassing (Zie paragrafen Afschrijving op bedrijfsmiddelen en Beperking afschrijving op gebouwen).

Als in enig jaar het plafond wordt overschreden, dan zal de willekeurige afschrijving slechts op een gedeelte van de investeringen worden toegepast. De startende ondernemer kan in dat geval zelf aangeven met betrekking tot welke bedrijfsmiddelen de willekeurige afschrijving wordt toegepast.

Laatst aangepast op zaterdag, 15 december 2012 14:17
Redactie Belasting Collectief Nederland

De leden van Belasting Collectief Nederland specialiseren zich voornamelijk in belastingadvies aan bedrijven. Dankzij onze bijzondere werkwijze kunnen zij zeer hoogwaardige dienstverlening aanbieden tegen zeer concurrerende tarieven. Dit betekent voor u aanzienlijke kostenbesparingen.

Log in om reacties te plaatsen

Tweets

Login