Belasting Collectief Nederland

Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish
zaterdag, 21 juli 2012 14:58

MKB-winstvrijstelling

Geschreven door 

Sinds 1 januari 2007 geldt voor de ondernemer die aan het urencriterium voldoet de MKB-winstvrijstelling (Art. 3.79a Wet IB 2001). Maar met ingang van 1 januari 2010 is de eis van het urencriterium vervallen. Vanaf 2010 kunnen ook hybride en deeltijdondernemers de MKB-winstvrijstelling toepassen, ongeacht het aantal uren dat aan de onderneming is besteed. Hybride ondernemers zijn mensen die naast hun baan een onderneming hebben. Deeltijdondernemers zijn mensen die in deeltijd (zonder baan ernaast) ondernemen.

De MKB-winstvrijstelling bedraagt 12% (2011: 12 % en 2010: 12%) van de winst uit onderneming, nadat deze winst is verminderd met de ondernemersaftrek. De ondernemersaftrek bestaat uit de zelfstandigenaftrek, de aftrek voor speur- en ontwikkelingswerk, de meewerkaftrek, de startersaftrek bij arbeidsongeschiktheid en de stakingsaftrek.

Laatst aangepast op zaterdag, 15 december 2012 14:14
Redactie Belasting Collectief Nederland

De leden van Belasting Collectief Nederland specialiseren zich voornamelijk in belastingadvies aan bedrijven. Dankzij onze bijzondere werkwijze kunnen zij zeer hoogwaardige dienstverlening aanbieden tegen zeer concurrerende tarieven. Dit betekent voor u aanzienlijke kostenbesparingen.

Log in om reacties te plaatsen

Tweets

Login