Belasting Collectief Nederland

Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish
dinsdag, 13 maart 2012 18:33

Beroep instellen

Geschreven door 

Als u het niet eens bent met een uitspraak op bezwaar van de belastingdienst dan kunt u tegen die uitspraak beroep instellen bij de Rechtbank. De Rechtbank zal de zaak zelf bekijken en een uitspraak doen over het geschil. Het beroep moet binnen zes weken nadat de uitspraak op bezwaar is gedaan worden ingesteld.

De rechtbanken die zich bezig houden met fiscale zaken zijn de rechtbanken in Arnhem, Breda, Den Haag, Haarlem en Leeuwarden. Voor lokale heffingen en WOZ-zaken is nog een aantal andere rechtbanken bevoegd.

Indien u het niet eens bent met de uitspraak van de Rechtbank kunt u (binnen zes weken nadat de uitspraak is gedaan door de Rechtbank) in hoger beroep gaan bij het Gerechtshof. Ook de belastingdienst kan besluiten in hoger beroep te gaan indien zij zich niet kunnen vinden in de uitspraak van de rechtbank. Het Gerechtshof beoordeelt de zaak volledig opnieuw.

Indien één van beide partijen zich vervolgens niet kan vinden in de uitspraak van het Gerechtshof kan (binnen zes weken nadat de uitspraak is gedaan door het Gerechtshof) door de betreffende partij cassatie worden ingesteld bij de Hoge Raad. De Hoge Raad beoordeelt de zaak slechts in beperkte mate. De Hoge Raad kijkt of de procedures juist zijn gevolgd en of het recht juist is toegepast. De Hoge Raad beoordeelt de feiten niet opnieuw.

Wilt u meer weten?

Neem dan contact met een belastingadviseur bij u in de buurt.

Laatst aangepast op maandag, 02 juli 2012 10:32
Corine van der Maden

Corine van der Maden heeft fiscaal recht gestudeerd in Groningen en is sinds 2005 werkzaam als fiscaal jurist in de MKB-praktijk in Leeuwarden. Zij is generalist en heeft zich daarnaast toegelegd op het effectief betwisten van fiscale boetes.

T: 058-2130305 | Kantoor: Smids en Schakel

Log in om reacties te plaatsen

Tweets

Login