Belasting Collectief Nederland

Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish
donderdag, 03 februari 2011 20:15

Huwelijkse voorwaarden

Geschreven door 

Partners die gaan trouwen hebben de keuze om te trouwen onder huwelijkse voorwaarden of in algehele gemeenschap van goederen.

In geval van gemeenschap van goederen gaan beider vermogens samen. Bij trouwen onder huwelijkse voorwaarden zijn tal van varianten mogelijk. De meest extreme variant is de zgn. 'koude uitsluiting'. Ook kunnen partners ervoor kiezen om een beperkte gemeenschap van goederen aan te gaan. Vaak staat in huwelijkse voorwaarden een (al dan niet periodiek) verrekenbeding. In bepaalde situaties (bijvoorbeeld overlijden of echtscheiding) wordt inkomen of vermogen tussen de partners verrekend.

Huwelijkse voorwaarden worden (voor huwelijk) opgemaakt ten overstaan van een notaris. Wijziging of opheffing van de huwelijkse voorwaarden tijdens het huwelijk is mogelijk. Hiervoor is tussenkomst van de rechtbank noodzakelijk (er zijn overigens plannen om dit te wijzigen).

Het opheffen of wijzigen van huwelijkse voorwaarden kan bij vererving een belangrijke fiscale besparingsmogelijkheid zijn.

Wilt u meer weten?

Neem dan contact met een belastingadviseur bij u in de buurt.

Laatst aangepast op maandag, 02 juli 2012 10:12
Redactie Belasting Collectief Nederland

De leden van Belasting Collectief Nederland specialiseren zich voornamelijk in belastingadvies aan bedrijven. Dankzij onze bijzondere werkwijze kunnen zij zeer hoogwaardige dienstverlening aanbieden tegen zeer concurrerende tarieven. Dit betekent voor u aanzienlijke kostenbesparingen.

Log in om reacties te plaatsen

Tweets

Login