Belasting Collectief Nederland

Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish
woensdag, 21 september 2011 07:05

Hof had beroep enkel vanwege undue delay, ongegrond moeten verklaren

Geschreven door 

BV X ging in beroep tegen een aan haar opgelegde navorderingsaanslag Vpb 2000 met boete. Rechtbank Haarlem verklaarde het beroep van BV X ongegrond. Hof Amsterdam verklaarde het hoger beroep van BV X echter enkel vanwege de ambtshalve geconstateerde overschrijding van de redelijke termijn bij de behandeling van het beroep gegrond. Het Hof verminderde de boete, maar verklaarde het inhoudelijke beroep van BV X ongegrond. De staatssecretaris ging in cassatie.

De Hoge Raad was het met de staatssecretaris eens dat het Hof het hoger beroep van BV X ongegrond had moeten verklaren omdat enkel vanwege de ambtshalve geconstateerde overschrijding van de redelijke termijn bij de behandeling van het hoger beroep het Hof tot de conclusie was gekomen dat de boete moest worden verminderd. De Hoge Raad deed de zaak zelf af en besliste dat in een geval als het onderhavige geen plaats was voor een vergoeding van het griffierecht bij het Hof en de Rechtbank. Verder was er volgens de Hoge Raad geen recht op een veroordeling in de proceskosten. De Hoge Raad verklaarde het beroep in cassatie van de staatssecretaris gegrond.

Redactie Fiscaal up to Date, 21-9-2011

Fiscaal up to Date

Fiscaal up to Date

Fiscaal up to Date brengt u elke week toegankelijker, sneller en kritischer dan wie ook op de hoogte van ál het fiscale nieuws en wat daarmee direct en indirect verband houdt. De belangrijkste, de interessantste en meeste bijzondere zaken worden voorzien van voor de praktijk noodzakelijke commentaren.

Van alle rechterlijke uitspraken wordt nog geen 5% voor publicatie vrijgegeven, terwijl steeds weer blijkt dat ook de overige 95% voor de adviespraktijk van groot belang is of kan zijn.

Log in om reacties te plaatsen

Tweets

Login