Belasting Collectief Nederland

Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish

Abel Advisory in Amsterdam

Geschreven door 

Abel Advisory verzorgt kwalitatief hoogstaand maar no-nonsense economisch-fiscaal advies tegen zeer scherpe tarieven. Onze expertise ligt op drie gebieden: de innovatiebox, transfer pricing en fiscale waarderingen.

Innovatiebox

Hoewel de innovatiebox als sinds 2007 bestaat, is deze fiscale faciliteit door de verruiming in 2010 en 2011 pas echt interessant geworden, ook voor innovatieve bedrijven in het MKB. Door te opteren voor de innovatiebox kunnen innovatieve bedrijven een belastingvoordeel behalen dat kan oplopen tot wel 80 procent. Wij hebben veel ervaring met het onderbouwen, aanvragen en onderhandelen van innovatiebox-afspraken met de fiscus voor allerlei bedrijven. Abel Advisory werkt op basis van no-cure-no-pay, dus het innovatieboxtraject kan door de ondernemer geheel risicovrij worden ingeslagen. Kijk voor meer informatie over de innovatiebox op www.innovabel.nl.

Transfer pricing

Op het gebied van transfer pricing kan Abel Advisory uw onderneming assisteren met het ontwerpen, documenteren en implementeren van een passend verrekenprijzensysteem. Deze systemen dienen te zijn opgezet conform de internationale fiscale transfer pricing regelgeving en de specifieke wet- en regelgeving van elk van de betrokken jurisdicties. Ook kan Abel Advisory u bijstaan in de afhandeling van tax/transfer pricing controles van de Belastingdienst, en de daar vaak op volgende onderhandelingen. Ook in het verkrijgen van fiscale zekerheid vooraf, door middel van een Advance Pricing Agreement, heeft Abel Advisory ruime ervaring.

Fiscale waarderingen

Naast de innovatiebox en transfer pricing is Abel Advisory gespecialiseerd in het uitvoeren van fiscale waarderingen van zowel zelfstandige ondernemingen als specifieke onderdelen daarvan zoals immateriële activa.

Abel Advisory staat voor snelle turnaround, directe communicatie en uitmuntende service. De basis is een praktische insteek, met daardoor efficiënte en pragmatische oplossingen, ook voor de meer complexe situaties. De prijsstelling is scherp, transparant en innovatief (denk aan de mogelijkheid van fixed fees in nagenoeg alle gevallen). Dit doet echter in geen geval afbreuk aan het product: kwaliteit gaat voor alles.

Adviseurs

Abel Advisory is opgericht op 1 november 2010 door Joost Lagerberg en Frank Schwarte. Joost heeft meer dan 6 jaar als transfer pricing adviseur gewerkt bij één van de "big-4″ accountancy kantoren, binnen het internationale transfer pricing team. Frank is zijn carrière begonnen als belastingcontroleur bij de Belastingdienst, waarna hij als KPMG transfer pricing adviseur de collega werd van Joost. Hierna volgde nog een positie als senior associate bij ‘s werelds grootste advocatenkantoor.

 • Joost Lagerberg is één van de oprichters van Abel Advisory. Hij kan putten uit de ervaring van ruim zeven jaar transfer pricing advisering. Deze bestond onder meer uit het assisteren van Nederlandse multinationals met het ontwerpen van transfer pricing studies en het documenteren daarvan. Tevens heeft Joost talloze cliënten bijgestaan in het beantwoorden en afhandelen van (transfer pricing) vragenbrieven van de Belastingdienst.

  Kantoor: Abel Advisory

 • Frank Schwarte is één van de oprichters van Abel Advisory. Zijn praktijk focust op transfer pricing documentatie, tax audit defense, (fiscale) waarderingen, financieringsprojecten en herstructureringen. Hij is gespecialiseerd in financieringstrans-acties, waaronder ook rente-analyses (voor leningen binnen groepsverband), analyses voor financiële dienstverlenings-lichamen, debt capacity analyses en garantiefee analyses.

  Frank geeft met regelmaat transfer pricing workshops aan het International Tax Center (Rijksuniversiteit Leiden) als onderdeel van de ‘Advanced LLM in tax law'. Frank is afgestudeerd in accountancy aan de Nyenrode Business Universiteit (Nyenrode School of Accountancy & Controlling). Frank is lid van de Nederlandse Vereniging van Internationaal Belastingrecht (als Nederlandse groep der International Fiscal Association ("IFA")).

  Kantoor: Abel Advisory

  Nieuwste items

Aanvullende informatie

 • Adres: Jacob van Lennepkade 334A
 • Postcode: 1053 NJ
 • Plaats: Amsterdam
 • Land: Nederland
 • Tel.: 020-7370038
 • Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Route: Klik hier.
Log in om reacties te plaatsen

Tweets

Sprekers


Klik hier
of op de afbeelding voor een overzicht van sprekers.

Volg ons

Facebook Twitter

Met RSS kunt u van één specifiek onderwerp op de hoogte blijven.

Login