Belasting Collectief Nederland

Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish

Rebastion in Maastricht

Geschreven door 

Fiscaliteit is maatwerk en vraagt om expertise en daadkracht. Als klein belastingadvieskantoor in Maastricht biedt Rebastion u praktische oplossingen voor uw complexe fiscale en juridische vraagstukken.

Iedere ondernemer en onderneming krijgt te maken met belastingen, veranderende wetgeving, invloed van Europese regels, uitbreiding of afslanking van activiteiten en uiteindelijk overname of opvolging. Allemaal zaken die deskundig begeleid en voorbereid moeten worden. Dat vereist kennis van de betreffende onderneming en van de ondernemer.

Bij familiebedrijven speelt de wisselwerking tussen de privé-belangen van de aandeelhouder enerzijds en de zakelijke belangen van diezelfde aandeelhouder, maar dan als directeur van zijn bedrijf anderzijds. De juridische structuur van zijn onderneming moet zodanig worden ingericht dat met beide belangen rekening wordt gehouden.

Vrijwel iedere onderneming krijgt tijdens haar bestaan te maken met omstandigheden die een herstructurering of reorganisatie wenselijk of noodzakelijk maken. Daarbij geldt het gezegde: regeren is vooruitzien. Vennootschapsstructuren moeten zodanig vorm zijn gegeven dat wijzigingen zonder grote financiële of fiscale gevolgen doorgevoerd kunnen worden. Overname of opvolging vereist een gedegen voorbereiding die soms jaren van tevoren moet worden begonnen.

Vermogende particulieren zijn mensen die hun (privé)-vermogen bewust structureren en (laten) beheren. Vermogende particulieren zijn vrijwel altijd ondernemers of ondernemers en hun nazaten. Het doel kan verschillend zijn: afsplitsing van vermogen, dat niet langer in de onderneming nodig is, opvolging in de onderneming en overdracht van vermogen aan kinderen, afscherming van vermogen voor bedrijfsrisico's en verlaging van de belastingdruk op belegd privé-vermogen. Naast belastingrecht spelen daarbij huwelijksvermogensrecht en erfrecht een eminente rol.

Op al deze gebieden kan Rebastion u adviseren en begeleiden.

Contactpersonen

 • mr. F.A.O. (Frodo) Oude Groeniger heeft al bijna 15 jaar ervaring als fiscalist. Eerst in Amsterdam bij Andersen en Deloitte en sinds 2006 bij Rebastion. Hij adviseert op gebied van vastgoed, Natuurschoonlichamen, (offshore)vermogensstructurering, Trusts, M&A alsmede reorganisaties en herstructureringen. Zijn vakgebieden zijn internationaal recht, vennootschaps-, inkomsten- en overdrachtsbelasting.

  T: 043-3506450 | Kantoor: Rebastion | E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • mr. R.L.M.T. (Rob) Engelbert heeft al meer dan 25 jaar ervaring als fiscalist. Hij houdt zich professioneel bezig met advisering van grote familiebedrijven alsmede van DGA's en vermogende particulieren, zowel in Nederland als in België. Vakgebieden zijn vennootschaps-, inkomsten- en overdrachtsbelasting en vennootschapsrecht. Hij houdt zich daarnaast bezig met M&A trajecten en successierecht.

  T: 043-3506450 | Kantoor: Rebastion | E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Nieuwste items

Aanvullende informatie

 • Adres: Wilhelminasingel 103
 • Postcode: 6221 BH
 • Plaats: Maastricht
 • Land: Nederland
 • Tel.: 043-3506450
 • Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Route: Klik hier.
Rob Engelbert

mr. R.L.M.T. (Rob) Engelbert heeft al meer dan 25 jaar ervaring als fiscalist. Hij houdt zich professioneel bezig met advisering van grote familiebedrijven alsmede van DGA's en vermogende particulieren, zowel in Nederland als in België. Vakgebieden zijn vennootschaps-, inkomsten- en overdrachtsbelasting en vennootschapsrecht. Hij houdt zich daarnaast bezig met M&A trajecten en successierecht.

T: 043-3506450 | Kantoor: Rebastion | E: rengelbert@rebastion.com

Meer in deze categorie: « Wesselman in Weert
Log in om reacties te plaatsen

Tweets

Sprekers


Klik hier
of op de afbeelding voor een overzicht van sprekers.

Volg ons

Facebook Twitter

Met RSS kunt u van één specifiek onderwerp op de hoogte blijven.

Login