Belasting Collectief Nederland

Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish
donderdag, 26 mei 2011 06:18

Zachte heelmeesters maken stinkende wonden...

Geschreven door  G.P. (Gonard) Wagenaar FFP
Hoe lang weten we al dat de vergrijzing eraan zit te komen? Begin mei is het wetsvoorstel verhoging pensioenleeftijd naar 66 jaar bij de Tweede Kamer ingediend. In het televisieprogramma Buitenhof heeft minister Henk Kamp aangegeven veel verder te willen gaan. Doorwerken tot 70 jaar is eerder realiteit. Om politieke redenen is met de PVV een halfbakken compromis op 66 jaar gesloten. Korte termijn politiek dus. Veel werk aan de winkel voor pensioenadviseurs. Voor DGA's de zoveelste wijziging in pak en beet tien jaar. De aanvullende pensioenen gaan in 2013 naar 66 jaar. Pas in 2020 zal de AOW ook naar 66 jaar worden verhoogd.
In dit artikel behandel ik alleen de gevolgen voor de directeur aandeelhouder (DGA) en zijn pensioen in de BV oftewel eigen beheer. De categorie DGA's geboren voor 1 januari 1955 hebben geluk. Zij krijgen keurig op hun 65e hun AOW. De rest zal dus een jaartje langer op het staatspensioen moeten wachten. In de wet zal artikel 7a worden toegevoegd. De jongere generatie zal -ook al zijn ze scholier- vanaf 16 jaar rechten opbouwen zodat ze in 50 jaar een maximale AOW krijgen. Als die dan nog bestaat...

Voor het aanvullende pensioen zal art. 18 van de Wet op de loonbelasting worden aangepast. De beste pensioenregeling voor DGA's nl. het eindloonsysteem zal verder versoberd worden. Oudere ondernemers mochten tot voorjaar 2004 nog jaarlijks 2,33% rekenen voor pensioenopbouw. Destijds werd dit verlaagd naar 2% om in 2013 uiteindelijk op 1,75% uit te komen. Is wel een verlaging van bijna 25% in bijna tien jaar!
Dit betekent dat er vijf jaar langer gewerkt moet worden om op 70% van het laatstverdiende loon uit te komen. Ook zullen de daaraan gerelateerde opbouwpercentages voor het nabestaanden- en wezenpensioen worden verlaagd.

Er komt geen overgangsrecht zodat er najaar 2012 veel werk is aan de winkel. Vanaf 1 januari 2013 zullen de pensioenregelingen ‘66 jaar-proof' moeten zijn. Het kabinet is van mening dat er sprake is van een redelijke implementatietermijn. Bij de introductie van de Wet Vut Prepensioen en introductie Levensloop (VPL) in 2006 was er ook geen overgangsrecht. Meerdere verzekeraars waren in overtreding doordat zij -logischerwijs- meer tijd nodig hadden. Sommigen wel tot 2010...

Voor DGA's speelt dit gelukkig niet. Hun BV is huisverzekeraar en daarmee kunnen ze vlot schakelen. Nieuwe pensioenovereenkomsten zullen nodig zijn om deze fiscale wijzigingen juridisch vast te leggen. Ook zal de aandeelhouder en bestuurder in een besluit dit moeten bekrachtigen. In de memorie van toelichting staat wel dat de tot 2013 opgebouwde rechten gericht op een pensioenleeftijd van 65 zullen blijven staan. Er staat niet in of die rechten ook actuarieel naar 66 jaar herrekend mogen worden. Die duidelijkheid moet nog komen. We wachten wel af.

Deze pensioenversobering levert de overheid een besparing op van € 700 miljoen. Nu maar hopen dat we de miljardenlening aan Griekenland niet hoeven af te boeken. Anders profiteren de Griekse gepensioneerden daar van.

G.P. Wagenaar FFP
Consensio BV

Laatst aangepast op donderdag, 26 mei 2011 06:27
Log in om reacties te plaatsen

Tweets

Login